c4e94afecae92e703eccdbdbb59e4cf9indiana-bilerico-com

Leren doe je overal, formeel of informeel. Formeel in opleidingen en trainingen, met specifieke doelen en speciaal daarvoor ingerichte leeromgevingen. Maar ook informeel door bijvoorbeeld collegiale consultatie, een praatje aan de koffieautomaat of door een artikel te lezen.

STAR wil iedereen die kennis wil halen of brengen van harte uitnodigen op de kennismarkt die deze weblog wil zijn. Omdat we weten dat leren heel vaak informeel gebeurt. Soms ben je er bewust naar op zoek, soms stuit je er onverwacht op. Feit is dat je er over na gaat denken en je jouw kennis over bepaalde zaken uitbreidt of aanpast. Dat is wat leren in werkelijkheid is.

Dus als u denkt: ik kan een bijdrage leveren aan het leren van anderen op het gebied van opleiden en trainen, algemene didactiek, digitale didactiek, e-learning enzovoort, dan zien we uw bijdrage graag tegemoet! Zelf een blog schrijven begint bij het klikken op de knop: Schrijf zelf een blog?” U vraagt dan om inloggegevens, die wij u toesturen. Maar ook als u op zoek bent naar wat anderen hierover denken nodigen we u graag uit op onze kennismarkt. Voel u altijd vrij om te reageren op de bijdragen van anderen.

De markt is open voor deskundigen op het gebied van opleiden en trainen, maar we willen zeker ook leren van de professionals aan de vraagzijde van opleidingen en trainingen. Professionals die bij bedrijven of instellingen verantwoordelijk zijn voor het formele leren van hun medewerkers. Ik hoop van harte dat het een levendige markt zal worden waar iedereen wijzer van wordt!